sinds 1956
Aaltens Christelijk Mannenkoor

Open repetitieavond

Open avondOp 9 november 2015 heeft het Aaltens Christelijk Mannenkoor weer een open repetitieavond!
Houdt u van zingen, dan heeft u die avond een prima gelegenheid om dat samen met het mannenkoor te doen. Het ACM is een koor dat al ruim 50 jaar bestaat en nog steeds springlevend is. Elke maandagavond repeteren zo’n 60 mannen een keur van liederen van geestelijk tot opera, van Nederlands tot Italiaans, van bekend tot minder bekend. We doen dat sinds een jaar onder de bezielende leiding van Susanna Veerman, een fenomeen op musicaal gebied, waar al die mannen graag naar luisteren, en er heel veel van leren.
Zuiver zingen en goed articuleren, niet alleen de noten goed zingen, maar ook met je hele hart en ziel de bedoeling van de componist overbrengen. Dat leren we allemaal en dat geeft veel voldoening. Heeft u zin om dat eens mee te maken en zelf de sfeer te proeven, dan bent u van harte welkom op 9 november 2015 om 19.00 uur in de Hofnar, voorheen de Pol.
Aanmelden kunt u bij G. Krieger, Kriegerdreef 5 in Aalten, tel. 0543-471886 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zangdienst Eibergen

0E8X0021
Op zondagavond 1 november waren we in de Oude Mattheuskerk te Eibergen. De Eibergse zangdienstcommissie vierde het twaalfeneenhalf jarig bestaan. De kerk was prachtig en door de goede akoestiek was het fijn zingen. De dominee die de zangdienst commissie had uitgenodigd om dit jubileum te leiden was ons goed bekend: het was de voormalig Aaltense predikant ds. Wytze Andela.

Lees meer...

Startavond seizoen 2015-2016.

klein l00002

Maandagavond vond de jaarlijkse bbq-avond plaats bij 't Romienendal. De weergoden speelden in die zin parten, dat alle activiteiten binnen plaatsvonden. Het was er echter niet minder gezellig om. De aanwezigen hadden elkaar heel veel te vertellen. Dat was goed te vernemen je als je eens een poosje ging zitten ...
Een goede en gezellige start!
Hopelijk geeft dit zo'n energie om er dit jaar er weer goed tegenaan te gaan. 
Een prettig zangseizoen gewenst aan de dirigent, pianiste en alle leden van het ACM.                       Klik op de afbeelding voor alle foto's.

Korenfestival Bunschoten 2015

DSC04616a

Op 30 mei 2015 zijn wij, de mannen van het ACM met hun partners, naar het KCZB – festival Bunschoten/Spakenburg geweest. Om 08.00 vertrokken we met 2 bussen vanaf Partycentrum ’t Noorden. Aan deze dag werkten 50 koren mee met samen meer dan 2000 koorleden. De koren werden verdeeld over 7 kerken en een openluchtpodium. Het programma bestond uit 4 carrousels. Per carrousel was voor alle aanwezigen in de kerk een workshop ‘Fris en Vocaal’ wat bestond uit ± 15 minuten inzingen. Verder zongen er per carrousel 3 of 4 koren.

Lees meer...

 
 
                                                                           
                                                       
 Pivacy  Statement                                      © 2018 Aaltens Christelijk Mannenkoor.  Ontwerp G.W.Bussink