sinds 1956
Aaltens Christelijk Mannenkoor

Korenfestival Bunschoten 2015

DSC04616a

Op 30 mei 2015 zijn wij, de mannen van het ACM met hun partners, naar het KCZB – festival Bunschoten/Spakenburg geweest. Om 08.00 vertrokken we met 2 bussen vanaf Partycentrum ’t Noorden. Aan deze dag werkten 50 koren mee met samen meer dan 2000 koorleden. De koren werden verdeeld over 7 kerken en een openluchtpodium. Het programma bestond uit 4 carrousels. Per carrousel was voor alle aanwezigen in de kerk een workshop ‘Fris en Vocaal’ wat bestond uit ± 15 minuten inzingen. Verder zongen er per carrousel 3 of 4 koren.

Aangekomen in Spakenburg werd er eerst koffiegedronken bij Restaurant de Mandenmaker. Vervolgens brachten de bussen ons naar de Petrakerk in Bunschoten om daar deel te nemen aan het 2de carrousel.

Na het zingen was er tot 15.00 uur vrije tijd die je naar eigen inzicht kon invullen. Je hoefde je daar niet te vervelen, want je kon andere kerken bezoeken om naar verschillende koren te luisteren, naar de markt gaan in Spakenburg en in Bunschoten was de Bunschoter Boeren- en BeestenBoel (BBBB) van 2015.

Om 15.00 uur werd er door het ACM gezongen in de Zuiderkerk – de 4de carrousel. Na afloop wandelde een groep Aaltenaren naar de bussen, een andere groep ging nog even een terrasje pikken, maar hadden wel het geluk dat de bussen al een eind richting centrum gereden waren. Zij hoefden dus niet zo´n lange wandeling te maken om de bussen te bereiken. Maar… veel mensen die de lange tocht wel liepen, kregen onderweg een lekkere appel van de koorleden uit Drachten. En die appel smaakte heerlijk!

Al met al verliep de terugtocht ook goed. We konden ons zelfs een toeristische route door de Achterhoek permitteren.

Bij `t Noorden aangekomen stond ons een uitstekend buffet te wachten, waarna om ± 22.00 uur de dag afgerond werd.

Klik op de afbeelding om alle foto's te bekijken.

 
 
                                                                           
                                                       
 Pivacy  Statement                                      © 2018 Aaltens Christelijk Mannenkoor.  Ontwerp G.W.Bussink