sinds 1956
Aaltens Christelijk Mannenkoor

Samenkomst in 'De Brink' te Zelhem

DSC04866

 

Klik hier om naar het album te gaan.

 

 Hieronder een verslag van Arnold Rots.

 
Eerst wil ik iets recht zetten. Toen ik schreef over Henk Stronks, die 50 jaar bij het koor was, meende ik dat hij bij het koor gekomen was toen hij 16 was. Toen Henk mij bedankte dat ik dan zijn leeftijd dus inschatte op 66, voelde ik nattigheid. Hij is 69, dus was hij 19 jaar destijds. Neemt niet weg dat we ook nu blij zouden zijn wanneer een 19-jarige lid zou worden.
Dan nog iets over de contacten met Bartimeüs. Die contacten waren er al vanaf de jaren ’70, lang voor dat Johan Lammers lid werd van het koor. Die contacten liepen wel via de broer van Johan, Wim Lammers. In die tijd werden er veel concerten georganiseerd of medewerking aan diensten gegeven, waarbij de opbrengst van de collecte voor Bartimeüs was. Dat ging zelfs zover dat het koor een weekend naar Zeeland ging, om daar in meerdere diensten te zingen. Ook begreep ik dat de wijze waarop Wim Lammers de collecte aankondigde zo was dat de mensen graag hun geld gaven.
En nu gaven wij onze medewerking aan een welkomsdienst van de stichting De Opdracht in Zelhem. Omdat het maar een week na Ruurlo is, is een vergelijking snel gemaakt. In Ruurlo waren we in een oude kerk met alle beperkingen die daaraan verbonden zijn, we stonden in een halve cirkel een beetje aan de zijkant. In Zelhem traden we op in een moderne zaal met een heus podium, met een lift voor de piano, en zicht op de bezoekers van de dienst, met alle moderne middelen om het geluid de zaal in te brengen. In Ruurlo een kerk gebouwd in een tijd dat er nog helemaal niet aan dat soort hulpmiddelen zelfs maar gedacht werd, nee, er werd zo gebouwd dat het gebouw het geluid verder droeg, een gebouw met akoestiek. In Zelhem een batterij aan microfoons aan het plafond en het duurde even voor alles goed ingeregeld was zodat men in de zaal het goed kon horen, in Ruurlo niks van dat alles. Maar in Ruurlo hoorde ik de bassen zingen, in Zelhem alleen mezelf, nou ja, en Freek. In Ruurlo vond ik het lekker zingen, in Zelhem hard werken, en dat op zondag, terwijl je het idee hebt dat het geluid wat je produceert voor je op de grond valt. Maar ik besef dat dit mijn beleving is. Gelukkig begreep ik dat het in de zaal goed klonk, en daar ging het om!
Een mooie bijkomstigheid vind ik dat je met het mannenkoor nog eens ergens komt, waar ik zelfs niet van wist. Nog nooit gehoord van de stichting De Opdracht, nu weet ik er van. En het maakt ook weer duidelijk, zowel in Ruurlo als in Zelhem, dat er vele broeders en zusters in Christus zijn in de Achterhoek. Mooi om dat te merken, mooi om daar medewerking aan te kunnen geven!
En wat is het heerlijk om dan aan het eind samen te mogen zingen: “Lichtstad met uw paarlen poorten”. Wat een prachtig lied, wat zou ik het graag nog eens meestemmig leren zingen!

                                                                                                             Arnold Rots
 
 
                                                                           
                                                       
 Pivacy  Statement                                      © 2018 Aaltens Christelijk Mannenkoor.  Ontwerp G.W.Bussink