sinds 1956
Aaltens Christelijk Mannenkoor

Concert Den Es Varsseveld

Ashampoo Snap 2016.07.06 13h52m18s 002

Een keer eerder heb ik het al eens geschreven: met het mannenkoor kom je nog eens ergens. Dat was deze avond voor mij weer het geval, nog niet eerder was ik in Den Es geweest. Word je er blij van, als je in zo’n psychogeriatrisch verpleeghuis te gast bent? Blij is het goede woord niet, want je wordt geconfronteerd met de aftakeling van het leven. Met mensen die volledig de weg kwijt zijn, met glazige ogen vol dementie, volledig afhankelijk van verzorging.
Klik op de afbeelding voor meer foto's.

Nee, daar word je niet blij van. Wel krijg je diep respect voor de mensen die er werken, beroeps en vrijwillig. Toch is het goed dat we als ACM zo’n optreden voor deze mensen verzorgen. Want al zal er veel langs hen heen gaan, je ziet ook blijde blikken van herkenning en waardering. Ik ben er van overtuigd dat we deze mensen een fijne avond bezorgd hebben, en ook hun verzorgers en begeleiders, en hun familie.

Vergeleken bij de Pronsweide, stonden we nu in een mooie hoge ruimte, waarin het geluid redelijk door klonk. Het programma was merendeels bekend: Mijn herder is de Here God, Heer ik kom tot u, Tebe Pojem, Er is een God die hoort, Veni Jesu amor me. De nummers werden op een prachtige wijze door Dick Wikkerink aangekondigd en aan elkaar gepraat, begrijpbaar voor het publiek. En in het publiek zat Dolf van Braak uit Aalten die het heel mooi vond, en dat liet blijken door de hele tijd mee te dirigeren, ontroerend.

Er was ook samenzang: Heer, ik hoor van rijke zegen, het werd door velen meegezongen. Minder bekend zijn naar mijn idee: Mijn Nederland, en Het Roosje. En laten we wel wezen, die tekst van: ’t Knaapje zei: ik pluk u af, ’t Roosje zei: ik weer u af, en ik prik u voor uw straf….Wilt gij dat ik lijde?

Het roept bij mij geen enkele herkenning op. Daar moet toch iets anders voor te vinden zijn, dunkt me.

Wat minder bekend voor het koor waren de nummers: Wees Heer mijn gids, en Jezus mijn Heiland. Dat ging volgens mij ook wat moeizamer. Maar we eindigden weer prachtig met: “Wait for the light to shine”.

IMG 4677En wat zijn we als koor rijk gezegend dat je een intermezzo kan inbouwen met een dirigent die een aria kan zingen, begeleid door Wim. Terecht zei Dick na afloop dat we in Susanna iemand hebben die alles kan op muzikaal gebied. En warempel: ze bloosde ervan.

Na afloop waren we door Frank Wensink, de uitbater van de Hofnar, uitgenodigd om er één te komen drinken, na het eerste jaar onder zijn beheer. Daar werd druk gebruik van gemaakt! En voor wie lang genoeg bleef zitten, bleef het niet bij één consumptie, en werd later ook de barbecue nog aangemaakt! Zo eindigen we het seizoen met een barbecue, en na de vakantie hopen we het nieuwe seizoen weer te beginnen met een barbecue.

Wat doe je jezelf toch tekort als je geen lid bent van dit koor!

   

 

 
 
                                                                           
                                                       
 Pivacy  Statement                                      © 2018 Aaltens Christelijk Mannenkoor.  Ontwerp G.W.Bussink