sinds 1956
Aaltens Christelijk Mannenkoor

Vorige Dirigenten

In de afgelopen 60 jaar hebben
8 dirigenten de leiding
gehad over het ACM

Secretariaat

Bredevoortsestraatweg 3a
7121 BA Aalten
Tel. 0543-723360
info@acmaalten.nl

Sponsor van het ACM

Yvonne Beeftink

Na eerst twee jaar AMV te hebben gevolgd, begon ik op 9 jarige leeftijd met pianoles op de muziekschool te Doetinchem. Ik kom uit een muzikale familie en na het behalen van mijn Havo-diploma wilde ik dan ook graag ‘iets’ met muziek gaan doen. Het werd de Hbo-opleiding tot muziektherapeute te Nijmegen.

Momenteel werk ik drie dagen per week als muziektherapeute bij Advisium te Apeldoorn op een behandelafdeling voor licht verstandelijk gehandicapten met psychische en/of emotionele problemen.

Daarnaast ben ik als vaste pianiste/tweede dirigente verbonden aan o.a. een kinderkoor, een jongerenkoor, twee gemengde koren en twee mannenkoren, geef ik pianolessen en begeleid regelmatig vocalisten en instrumentalisten tijdens concerten.

Muziek is emotie; het zet je letterlijk en figuurlijk in beweging. Van de maat mee tikken met je voet tot dansen, van kippenvel tot tranen toe geroerd worden. Muziek kan mooie of verdrietige herinneringen oproepen. Als muziektherapeute werk ik met jongeren die door allerlei verschillende oorzaken met zichzelf en vaak ook hun omgeving in de knoop zijn geraakt. Door met hen muziek te maken, een lied te schrijven en te zingen of muziek te luisteren probeer ik emoties los te maken, te benoemen en een plek te geven. Zodat ze er minder of geen last meer van hebben en verder kunnen met hun leven. Ook in mijn werk als pianiste probeer ik via de muziek emotie over te brengen. Het is prachtig als dat in samenwerking met het koor en de dirigent ook daadwerkelijk lukt

Dirigent

dirigent
      Susanna Veerman

Pianist

Yvonne
      Yvonne Beeftink
 
 
                                                                           
                                                       
 Pivacy  Statement                                      © 2018 Aaltens Christelijk Mannenkoor.  Ontwerp G.W.Bussink