We repeteren elke maandag van
20.00  tot 22.00 uur in ‘De Pol’ te Aalten

Secretariaat
Bredevoortsestraatweg 3a
7121 BA Aalten
Tel. 0543-723360
secretariaat@acmaalten.nl

Actueel

maandag 25 maart
Zingen in het
Dr. Jenny
Dinxperlo


1e Pinksterdag
zondag 19 mei
medewerking kerkdienst
Pronsweide Winterswijk

Maandag 25 maart jl. gaf het koor een concert bij Dr. Jenny in Dinxperlo. Het was een prachtige zonnige namiddag toen de koorleden zich verzamelden in de hal van het verzorgingshuis. Enkele bewoners waren al in de zaal en konden nog kiezen waar ze wilden zitten. Een paar bewoners werden in hun bed of rolstoel naar binnen gereden door medewerkers of vrijwilligers. Ondertussen werden de programma’s uitgedeeld. In een mooie kleurrijke vormgeving met goed leesbare letters.

Lees meer …..

Altijd handig als je je leesbril even niet kunt vinden. De koffie-en theekopjes werden ook alvast klaargezet. Het koor kwam rustig en geordend op. Na een kort welkomstwoord was het tijd voor samenzang “De Achterhoek”, altijd weer mooi om mee te zingen met de herkenbare tekst. Dan weet je ook weer waar we zuinig op moeten zijn. Daarna was het de beurt aan het koor met Yvonne aan de nieuwe(!) piano, welke mooi van klank was. Bij het nummer “Edelweiss” was het even wegdromen in de tienerjaren en je met klasgenoten in de bioscoop naar “The sound of Music” ging kijken. Aan het begin en eind van elk blok was er samenzang. Tijdens de pauze was er koffie of thee met wat lekkers en kon iedereen even een praatje maken. Mathijs vroeg zich af wanneer de bewoners / bezoekers voor het koor zouden optreden, zo stond tenslotte op het mededelingenbord: “Het ACM komt voor uw optreden”. Nou Mathijs, dat is wel gebeurd terwijl jij de mannen dirigeerde, zongen de bezoekers vrijwel alle nummers mee, de meesten zonder geluid, een enkeling uit volle borst. Na de pauze was er samenzang en tussendoor ook nog een keer. Ondanks de wat minder goede akoestiek klonk het nummer “Wohl mir dass ich Jesum habe” fantastisch. Ook het nummer “Tebe Pojem” dat à capella werd gezongen klonk goed. Tot besluit was er samenzang: “U zij de glorie”. De directrice bedankte het koor voor het prachtige concert, waarvan iedereen had genoten en hoopte dat het koor snel nog eens komt.


Vele jaren hebben leden van het ACM bij verschillende evenementen in en buiten de Achterhoek een opblaasboog met reclame van de Rabobank opgezet. 
De opbrengst van deze werkzaamheden kwam geheel ten goede aan de verenigingskas.
Een leuke klus die altijd in harmonie met de Rabobank als opdrachtgever is gedaan. Tijden veranderen echter. Met wederzijdse instemming is de samenwerking onlangs beëindigd. De bank past nu andere methodes toe om haar PR-doelen te bereiken.

Lees meer ….

Ter afronding hebben we op 5 februari j.l. in een informele bijeenkomst met enkele koorleden en de algemeen directeur en secretaresse van de RABO-bank het project afgesloten. Naast dankwoorden werd door de heer Hans van de Guchte namens de bank een cheque van € 500,- overhandigd, te besteden aan een mooi doel voor het koor. En voor alle koorleden gebak!! 3 prachtige taarten werden achtergelaten. Deze zijn inmiddels met smaak geconsumeerd. Fijn dat er in deze tijd van zakelijkheid ook bij de bank plaats blijft voor een hartelijke en persoonlijke vorm van aandacht en waardering. ACM gebruikt de cheque als een aanbetaling voor een nieuwe digitale piano.


Een feestelijk onderdeel dit jaar was de huldiging van een aantal leden t.w. Wim Geurink en Dick Wikkerink 50 jaar lid en Wim ter Horst, Jan Bongen, Arnold Rots en Ad Doornink 12 œ jaar lid van het koor.


Optreden Ambthuis Bredevoort

Maandag 3 juli in het Ambthuis in Bredevoort Nu stonden we eens lekker buiten, en het bleef droog!
Onder de toehoorders ook ons oud-lid Geert Hobé met zijn vrouw, samen zingen ze alle stukken mee. Er was een mooi
programmaboekje gemaakt, dat aan de aanwezigen werd uitgereikt. De samenzangliederen stonden er in, zodat iedereen ook mee kon zingen.
Het was een uitgebreid programma met de bekende nummers als: ‘Vrede is
ver’, ‘Jacobs ladder’, ‘Morning has broken’, ‘Song of peace’ en ‘Cherubijnenzang’, maar ook het nieuwe nummer: ‘In einem KĂŒhlen Grunde, da geht ein
MĂŒhlenrad’.


Benefietconcert “Gaan voor Gambia’

Rond 18.30 uur komen mensen de Zuiderkerk binnen.
Om 19.00 uur begint het benefietconcert van het ACM en ‘de Vrolijke Noot’.

De te zingen en te spelen liederen / nummers worden in 5 blokken gespeeld.
Het enthousiasme straalt ervan af. De orkestleden doen hun uiterste best.
Enkele muzikanten worden bijgestaan door vrijwilligers.
En hun dirigent overziet alles goed en heeft goed contact met de dirigent van het ACM. Daar ben je ook collega’s voor – toch? Halverwege wordt er een PowerPointpresentatie gegeven over het werk in Gambia. Waar de gekregen geld en goederen aan besteed worden. Margriet Luimes vertelt op inspirerende en levendige wijze het verhaal. Zij is er samen met haar man al diverse keren geweest, dus zij weet ook hoe het leven daar is.
Vele foto’s passeren de revue en we zagen vele blijde gezichten.